• Gratis frakt över 500 SEK
Sjöstrand Coffe

Vårt koncept är byggt av en familj med passion för hållbarhet, design – och självklart – riktigt gott kaffe. Vi vill vara en inspiration för en grönare livsstil med enkla, men banbrytande innovationer.

  • Gratis frakt över 500 SEK

SOMMAR

Det finns ett talesätt som lyder “Möt våren i Paris, julen är bäst firad hemma, men sommaren är nog bäst i Norden. Solen går aldrig ner, och folket sover aldrig.” Svenskarna är bland världens mest passionerade kaffedrickare, och det är en blandning av solljus, sommarledighet och kaffe som höjer energinivåerna rejält. Detta märks också tydligt på den långa listan över svenska sommarfiranden.    

Sommarfester

Sommartid i Sverige är en aktiv tid för firanden (och ljusa kläder). Den börjar tidigt med den svenska flaggan den 6 juni, sedan följs det upp av en rad examensfester, sedan en explosion av midsommarfestligheter över hela landet i slutet av juni. Utöver det är det ett överflöd av bröllop och trädgårdsfester. Sommarsäsongen brukar kulminera med traditionella kräftskivor sent på säsongen där massor av skaldjur, särskilt kräftor, äts.

Sommarledighet

Midsommar är kanske den kändaste delen av den svenska kulturen, och sommarledigheten kan vara den näst viktigaste för alla svenskar som arbetar. Enligt svensk lag har alla anställda har rätt till minst fyra veckors sommarledighet i rad under sommarmånaderna juni, juli och augusti. Detta gör att majoriteten av svenska folket har ledigt under juli – en period som kallas för “industrisemester”, vilket är något som ger utrymme för både mer en avslappnad atmosfär och för mer sociala sammankomster. Sommardrycker

I Sverige är man aldrig långt ifrån en fika, gärna med gott sällskap och goda bakverk. Och så klart är kaffe det självklara valet av dryck oavsett årstid eller tillfälle, oavsett om det är inomhus eller utomhus. Med det sagt betyder det inte att svenskar inte gillar lite omväxling från de mer traditionella varma kaffealternativen då och då. Kalla kaffedrycker är också ett trevligt alternativ under varmare sommardagar.

Sommarerbjudanden

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Here is onyl a few modern browsers that works great!

Update my browser

I'd like to continue anyway