Sjöstrand Coffe

Vårt koncept är byggt av en familj med passion för hållbarhet, design – och självklart – riktigt gott kaffe. Vi vill vara en inspiration för en grönare livsstil med enkla, men banbrytande innovationer.

Om oss

 

Säg hej till Sjöstrand!

Ett växande svenskt företag med sin grund i Stockholms skärgård.

Vår historia började med en espressomaskin i julklapp vintern 2011. Lyxen att kunna få en perfekt espresso med ett enkelt knapptryck smolkades av tanken på hur onödigt mycket skräp som orsakas av kaffekapslar i aluminium. Vi insåg att det måste finnas ett sätt att skapa ett grönare espressokoncept och det motiverade oss till att förändra kaffeindustrin och skapa ett företag som skulle fokusera på både god smak och miljön.

Genom det föddes Sjöstrand och här är vi idag, ett miljövänligt kaffeföretag som finns i kök och kaffehörnor världen över.

Ett nytt koncept

Svensk design och hållbarhet

Vi har förändrat konceptet av kapselkaffe från en stor miljöbov till en harmonisk kombination av svensk design och hållbarhet. Våra maskiner är producerade i rostfritt stål för ett långt serviceliv och vårt kaffe är 100% ekologiskt, Fair Trade och klimatpositivt, förpackat i komposterbara kapslar gjorda av växtfibrer. Utöver det klimatkompenserar vi genom Vi-Skogen, en organisation som planterar träd och förebygger fattigdom i utsatta länder.

Kort sagt, kaffe som bara lämnar god smak i sina spår.

Ett bra koncept

En stor passion

Vårt koncept är byggt av en familj med passion för hållbarhet, design – och självklart – riktigt gott kaffe. Vi vill vara en inspiration för en grönare livsstil med enkla, men banbrytande innovationer.

Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta oss samt följa Sjöstrand Stories.
Följ med på vår resa – och när vi ändå håller på – ta en kaffe med oss!

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå