• Gratis frakt över 500 KR
Sjöstrand Coffee

Vårt koncept är byggt av en familj med passion för hållbarhet, design – och självklart – riktigt gott kaffe. Vi vill vara en inspiration för en grönare livsstil med enkla, men banbrytande innovationer.

  • Gratis frakt över 500 KR

MORS DAG

Mamma-Söndag

Mammasöndagen kommer bara en gång om året, men mamma förtjänar det bästa. Varför inte göra alla dagar året runt till mors dag? Det kan verka som en omöjlig uppgift i början, men du måste hålla med om att det samtidigt definitivt är rätt sak att göra. Och det omöjliga kan faktiskt vara mycket mer möjligt än man skulle kunna tro. Vi behöver bara klargöra upplägget för mors dag och hitta sätt att införliva dem i långsiktiga lösningar. Här är några förslag på hur du gör just det.

Espressomachine and Milk Frother in the kitchen

BLOMMOR FÖR MORS DAG

En blombukett till mors dag är kanske den mest klassiska delen av detta speciella tillfälle. Tyvärr håller inte blommor så länge och behöver skötas om. Ett alternativ är att ta med blommor flera dagar i veckan under resten av året, samt en mer miljövänlig lösning, är att byta ut den färska buketten mot något som håller längre. Vi pratar inte om de billiga plastblommorna, vi är smartare än så.

Du kan antingen ta med blommor att plantera i trädgården som mamma kommer att kunna njuta av större delen av trädgårdssäsongen, eller en krukblomma som hon kan njuta av oavsett årstid. Om din mamma råkar sakna gröna fingrar kan du välja enkla växter som suckulenter eller till och med en kaktus. Och om detta inte är säkert nog finns det alltid blommönster. Blommor kan avnjutas både IRL och i bilder. Varför inte ge henne en fin kopp med blommönster? De tenderar att alltid blomma, även när de är i händerna på den värsta trädgårdsmästaren någonsin!

Best start into Mother's Day: Breakfast in bed

MORS DAG FRUKOST

Oavsett lokala traditioner kommer mors dag ofta med någon form av festmåltid, frukost, brunch, middag eller till och med den svenska fikan där man träffas för att fika och vid speciella tillfällen även tårta. En traditionell mors dag “fika” i Storbritannien kan serveras med en tårta, men i Sverige är det frukost på sängen eller kaffe på sängen som svenskarna föredrar att kalla det. Att ha någon annan som förbereder ditt morgonkaffe är det bästa sättet att börja dagen på! Nu kanske du inte kan servera kaffe till din mamma varje morgon, men du kan åtminstone låta Sjöstrand göra jobbet. Med ett knapptryck kommer mamma att ha sitt kaffe på nolltid.

CHOKLAD ÄR ALLTID EN BRA IDÉ

Men choklad då? Är det inte brukligt att ta med choklad på mors dag? Oroa dig inte, choklad är lätt att fylla på i förväg. Men det kan finnas en annan nackdel med att ha mycket choklad hemma, vissa mammor kan helt enkelt inte hålla sig ifrån att äta uppchokladen på en gång, och vem skulle skylla på dem? Det är här alternativen till choklad kommer in i bilden. I stället för din mamma småäter en massa chokladkakor och försöker gömma dem runt huset som en påskkanin, kan du välja kaffe i stället. Så länge du väljer böna och stek som tar fram antydningarna av kakao, kommer din mamma att ha en känsla av choklad i sin morgonkopp. Och kapselkaffe håller bönorna fräschare längre eftersom vatten, luft och ljus hålls från bönorna tills brygden.

No. 1

No. 1


No. 2

No. 2


No. 3

No. 3


No. 4

No. 4


No. 5

No. 5


Espresso


Lungo


Koffein


Rost

MörkMörkMellanMellanMörk

Citrus


Choklad


Bitter


Eftersmak

RikRikMildMediumMedium

GÅVOR TILL DIN MAMMA

Är du fortfarande osäker på vad du ska ge till din mamma? Eller letar du efter något mer hemlagat?  Det finns förmodligen en gräns mellan när din mamma tyckte att egengjorda presenter var söta, till att hon oroade sig om du någonsin kommer att växa upp. Men för den konstnärliga personen, varför inte kombinera allt ovan, men se till att måla kopparna med blommor på egen hand. Om du ännu inte har upptäckt din konstnärliga talang, börja kanske smått och gör ett eget kort tillsammans med gåvan.

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Here is onyl a few modern browsers that works great!

Update my browser

I'd like to continue anyway