• Gratis frakt över 500 KR
Sjöstrand Coffee

Vårt koncept är byggt av en familj med passion för hållbarhet, design – och självklart – riktigt gott kaffe. Vi vill vara en inspiration för en grönare livsstil med enkla, men banbrytande innovationer.

  • Gratis frakt över 500 KR

Limited Edition Bam Bam

Vi på Sjöstrand har samarbetat med det svenska specialkaffeföretaget Lykke kaffegårdar för att utveckla en espressokapsel som tickar av allt på listan som gör kaffet gott. Vill du känna till BAM BAM:s inverkan? Försök att läsa raderna nedan högt och säg “BAM!” efter var och en.

Bönorna som används i BAM BAM-blandningen i begränsad upplaga odlas på Lykke kaffegårdars egna små gårdar i Espiritó Santo, Brasilien och Agua de Nieves, Peru.

Kaffets ursprung

Brasilien

Espiritó Santo och Caparaó är kaffeområdena i Rio de Janeiro och de ligger 400 km norr om staden. Till skillnad från de områden som ligger längre västerut, där kaffeplantagerna är massiva, platta och drivs av maskiner, är gårdarna i Espiritó Santo och Caparaó mindre och ligger på mycket brantare sluttningar och drivs av familjer och förvaltas för hand med enorm omsorg.

Region: Bateia, Castelo – Espiritó Santo 
Område: Bateia, Castelo – Espiritó Santo
Höjd: 800-1200 m
Process: Massa/Naturlig.  
Direkt efter skörden, skalas kaffekörsbären och separeras från sin massa, varefter de torkas ut i den öppna höglandsbrisen och solen.

 

Bam Bam in the nature

Peru

För att komma till den lilla gården i Agua de Nieve från den peruanska huvudstaden Lima måste man korsa de andinska bergen och genom det kaffeproducerande området Selva Central. Namnet Agua de Nieve, direkt översatt till “snövatten”, sägs ha fått sitt namn som en ära till det smältande snövattnet som forsar ner från de andinska topparna, som idag ger näring åt jorden där kaffeväxterna växer.

Område: Agua de Nieves, Monobamba
Höjd: 1600-2100 m
Process: Tvättad process.  
Kaffekörsbären skalas av sin massa och lämnas att vila i sin sockerslemhage i 24-36 timmar. Under dessa timmar löses sockret genom en jäsningsprocess, varefter bönorna tvättas i färskt källvatten för att ta bort eventuell återstående massa och torkas sedan långsamt och jämnt på upphöjda bord.

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Here is onyl a few modern browsers that works great!

Update my browser

I'd like to continue anyway