• Gratis frakt över 500 KR
Sjöstrand Coffee

Vårt koncept är byggt av en familj med passion för hållbarhet, design – och självklart – riktigt gott kaffe. Vi vill vara en inspiration för en grönare livsstil med enkla, men banbrytande innovationer.

  • Gratis frakt över 500 KR

KAFFEKAPSLAR

Lätt att använda

Kaffekapslar har snabbt blivit ett av de mest populära sätten att konsumera kaffe på. Anledningen till är att en kaffekapsel är superlätt att använda. Med bara en knapptryckning kan du göra en perfekt lungo eller espresso, om och om igen. Och till skillnad från vanliga kaffebönor och malet kaffe håller kapseln kaffet fräscht mycket längre. I Sjöstrands kaffekapslar håller sig kaffet fräscht i upp till ett år. Det kan såklart användas ännu längre, det kommer inte bli något fel på kaffet annat än att den fylliga smaken gradvis försvinner.

Hållbar och smakrik

Till skillnad från en vanlig espresso eller en kopp bryggkaffe kan kapseln optimera smaken så att det går att göra en god espresso med endast 5,5 gram kaffe. Detta kan jämföras med en vanlig espresso eller bryggkaffe där det kan krävas så mycket som 10 gram kaffe per kopp. Då det är kaffet i sig som har den största miljöpåverkan under tillverkning, bland annat i form av vattenkonsumtion och transport, blir kaffekapseln ett miljövänligare alternativ per kopp. Men då ska kapseln så klart också vara gjord av ett miljövänligt material.

Kapselsorten spelar roll 

Sjöstrand tillverkar sina kapslar i ett bioplastmaterial tillverkat av sockerrörsfibrer. Kapseln är komposterbar i industrikompost. Har du inte tillgång till en kommunal industrikompost via till exempel biopåsar går det att slänga kapseln tillsammans med det vanliga husavfallet då de är lätta att bränna. Eftersom inga metaller används I produktionen så är det inga ändliga resurser som går till spillo. Sockerrörsfibrerna skulle direkt slängts om de inte använts till kapseltillverkningen och det är därför ett bättre alternativ än majsstärkelse som produceras från grödor, då detta också kan bli till mat.

Variation  

En annan fördel är den långa hållbarheten i kombination med enstaka portioner. Detta gör det enklare att ha olika smaker för olika tillfällen utan att riskera at ha ett stort kaffeavfall. Detta ger dig tillgång till flera olika smaker så du kan matcha smaken med alla olika tillfällen och gäster.  

Vill du hitta din favoritsmak? Kolla in vårt kaffeschema  

No. 1

No. 1


No. 2

No. 2


No. 3

No. 3


No. 4

No. 4


No. 5

No. 5


Espresso


Lungo


Koffein


Rost

MörkMörkMellanMellanMörk

Citrus


Choklad


Bitter


Eftersmak

RikRikMildMediumMedium

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Here is onyl a few modern browsers that works great!

Update my browser

I'd like to continue anyway