
Kaffeglass
Det finns glass för barnkalas, och sedan finns det glass för vuxna. Detta är den mogna versionen för alla kaffeälskare som tycker att tanken på att kaffesmaken bara är avsedd för drycker, är nonsens. Vi vet alla att om du kan göra glass av mjölk finns det ingen bättre smakpartner än kaffe.

Ingredienser (4 portioner)
1 kapsel Sjöstrand Espresso N°4
220 g kondenserad kokosmjölk
2,5 dl grädde efter eget val
Chokladsås (valfritt)
Förberedelser
1 elektrisk visp (eller en manuell visp som drivs av armmuskler)
1 kopp (för espressobryggning)
2 skålar
1 spatel
1 fryssäker behållare
1 Glasskopa
Beskrivning
Steg 1. Brygg en kopp espresso. Låt den svalna.
Steg 2. Vispa grädden väl i den lilla skålen tills den är fast och inte har en smörliknande konsistens.
Steg 3. Häll kondenserad mjölk i den andra skålen. Lägg i espresson. Vispa ihop den på medelhastighet.
Steg 4. Häll försiktigt i vispad grädde i kaffe- och kondenserade mjölkblandningen med din spatel.
Steg 5. Häll din blandning i den fryssäkra behållaren och låt den frysa över natten, eller minst 8 timmar.
Steg 6. Skopa och dekorera den med chokladsås. Servera den kall.Steg 7. Håll borta från barn och njut.
-
Espressomaskin3.995 kr
-
N°4 Espresso Decaf (100 kapslar)429 kreller prenumerera och spara
-
N°4 Espresso Decaf (10 kapslar)50 kreller prenumerera och spara