• Gratis frakt över 500 KR
Sjöstrand Coffee

Vårt koncept är byggt av en familj med passion för hållbarhet, design – och självklart – riktigt gott kaffe. Vi vill vara en inspiration för en grönare livsstil med enkla, men banbrytande innovationer.

  • Gratis frakt över 500 KR

ESPRESSOMASKIN

Det är inte så många produkter som får lika mycket uppmärksamhet som Sjöstrands Espressomaskin. Den eleganta svenska designen, det hållbara materialet och hållbarhetstänkandet är lätt att gilla. Men det finns faktiskt mer till denna espressokapselmaskin än ögat möter.  

Den perfekta koppen kaffe 

Det första du kanske lägger märke till är den härliga koppen kaffe den brygger. Den är byggd med en 19 bar högtryckspump: som ställer in det perfekta trycket för den perfekta “crèman”. Vattnets temperatur är också lite kallare än en vanlig kaffebryggare för att göra den perfekta espresson och få fram den bästa aromen. Detta är möjligt med en maskin för espresso, då du brygger varje kopp när den är klar att serveras, istället för att låta den stå och vänta som med en vanlig kaffemaskin. Något som gör din kopp ännu mer hållbar då du minskar risken att brygga för mycket. På så sätt är en kapselkaffemaskin mycket mer effektiv och grön, eftersom matavfall skapar ungefär tre gånger mer växthusgaser än flyg. 

Betydelsefull design och funktion 

en kopp lungo Espressomaskin

Det finns ett syfte bakom utseendet på espressomaskinen. Den skandinaviska designen är både uppskattad av många och över tid. En design som kan passa in i många olika sorters hem såväl som genom tiderna. Både utseendemässigt och materialmässigt, då det rostfria stålet ger en stilren spegelfinish, samt ett slitstarkt skal. Detta tjänar syftet att maskinen kan användas under en lång tid både på grund av kvalitet och utseende, vilket minskar risken för att köpa en ny maskin på grund av trendförändringar. Den är helt enkelt gjord för att stå tid. 

Scandinavian Lifestyle Espressomaskin

En annan funktion med designen är att maskinen är gjord så att den lätt kan plockas isär. Detta sätt att tillverka var vanligare under tidigare produktionsdagar, medan det fortfarande var vanligt att reparera sina maskiner framför att köpa nya. Men eftersom den moderna produktionen har siktat på att snabba upp och bli mer kostnadseffektiv, har lätta reparationsmöjligheter förlorats på vägen. Genom att gå tillbaka till de gamla tillverkningssätten är Sjöstrand Espressomaskin inte bara byggd för att hålla, den är också byggd med rätt att repareras.  

Hållbarhet och service 

Rätten till reparation är en viktig del av Sjöstrands hållbarhetsarbete. Visste du att bara inom EU producerar konsumenter 9,5 miljoner ton e-avfall på ett år? Ungefär en tredjedel av avfallet återvinns medan 6,2 miljoner ton inte tas om hand på rätt sätt. Det är en stor mängd avfall. Som tillverkare och leverantör av hemelektronik känner Sjöstrand till vår del i detta problem och strävar efter att minimera avfallet. 

Traditionell tillverkning bygger på att använda naturresurser till en produkt som förr eller senare går till spillo. Detta linjära ekonomiska synsätt har utmanats med hjälp av mer raffinerade sätt att återvinna och återanvända material istället för att köpa nytt. Men återvinning är bara en lösning på problemet. Sjöstrands inställning är att ha en helcirkulär espressomaskin. 

Vi har satt upp ett program för att se till att själva espressomaskinen är byggd på ett sätt som gör den lätt att reparera. Men detta skulle inte vara möjligt utan det nätverk av erfarna servicetekniker vi har. De gör det möjligt att ta hand om vilken maskin som helst som av någon anledning inte är lämplig att sälja, antingen på grund av slitage eller på grund av ett produktionsfel. Detta ger oss både värdefulla insikter om hur vi kan förbättra produktionen samt en chans att undvika e-avfall, och ge nytt liv till espressomaskinen utan att ta den mer resurskrävande återvinningsrondellen. 
 

Espressomaskin från Sjöstrand
Espressomaskin med tillbehör
En espresso gjord med espressomaskin från Sjöstrand

Den cirkulära Espressomaskin

Som ett resultat av Sjöstrands cirkulära tillvägagångssätt har vi även begagnade espressomaskiner. Vintagemaskinerna är en stor del av Sjöstrands hållbarhetsprogram. När vi får tag i en maskin som riskerar att gå till spillo skickas den till en Servicetekniker som ser till att reparera och testa maskinen, innan den lämnas tillbaka till oss som en fullt fungerande vintagemaskin. Faktum är att vi är så säkra på kvaliteten på reparationsarbetet att vi inte skiljer oss mellan vintage eller nya espressomaskiner när det kommer till vår produktgaranti. Sjöstrand erbjuder gratis service på alla espressomaskiner under hela garantitiden. Och efter detta bidrar vi med gratis reservdelar när du tar hjälp av våra Servicetekniker för reparationsarbete.

Cirkulära synsätt och vintagekoncept kommer med andra fördelar också. Alla våra vintage-espressomaskiner klassificeras i två olika nivåer av slitage, vilket sedan sätter det reducerade priset. Du kan därför skaffa dig en riktigt fin espressomaskin till en mycket överkomlig rabatt genom att köpa en vintagemaskin. En annan rolig sak med vintage är de outtalade historierna de kommer med. Vi har haft vintage espressomaskiner som serverat kaffe på Michelinrosade restauranger, såväl som familjehem.

Genom att investera i en vintagemaskin gör du alltså inte bara gott för planeten, du skaffar dig också ett stycke historia.

Espressomaskin för dig  

Oavsett om du letar efter en ny eller begagnad maskin tror vi att Sjöstrand Espressomaskin passar dina behov. Kapselmaskinen passar Nespresso kapselstandard så det finns ett brett utbud av kaffe du kan välja mellan. Men om du letar efter ett hållbart alternativ rekommenderar vi dig att prova på Sjöstrands kaffekapslar. De innehåller alla högkvalitativa och ekologiska Arabicaböno och kapslarna är komposterbara och tillverkade av sockerrörsfibrer, ett naturligt avfallsmaterial från sockerproduktion. Och kaffet är klimatpositivt då Sjöstrand kompenserar för 110 % av de utsläpp kaffet släpper ut från böna till kopp.

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Here is onyl a few modern browsers that works great!

Update my browser

I'd like to continue anyway