• Gratis frakt över 500 KR
Sjöstrand Coffee

Vårt koncept är byggt av en familj med passion för hållbarhet, design – och självklart – riktigt gott kaffe. Vi vill vara en inspiration för en grönare livsstil med enkla, men banbrytande innovationer.

  • Gratis frakt över 500 KR

Espresso Martini

En ikonisk kaffecocktail som sätter en touch av elegans på tillfället. Denna dryck är nästan felfri, den enda nackdelen är att det är svårt att återskapa den utan alkohol. Ett vanligt alternativ är att ersätta spriten med 3 cl kondenserad mjölk för att skapa en mocktail som ger sin egen krämigare version av Espresso Martini.

Espresso Martini


Ingredienser (1 portion)

3 cl vodka 

3 cl kaffelikör (köpt eller hemlagad

1 kapsel Sjöstrand Espresso N°1 

1 msk kakaopulver för garnering (valfritt) 

Is, tillräckligt för att fylla din shaker

Förberedelser

1 cocktailglas

1 kopp (för espressobryggning)

1 shaker 

2 små platta plattor (för att dekorera fälgen)

Beskrivning

Steg 1. Se till att du har isen redo

Steg 2. Brygg en kopp espresso och låt den svalna.

Steg 3. Medan kaffet svalnar, häll 1 tsk kaffe på en tallrik och sprid kakaopulver (tillräckligt brett för att täcka cocktailglasets kant) på en annan tallrik. Doppa glasets kant i kaffet först, sedan på tallriken med kakaopulver. För att säkerställa att glasets spets blir täckt, håll den strax ovanför ytan på den andra plattan men fortfarande i kakao. 

Steg 4. Fyll din shaker med is. Häll i vodka, kaffelikör och resten av det kylda kaffet. Sätt på locket och skaka den ordentligt.

Steg 5. Sätt tillbaka locket med silen och häll det i ditt cocktailglas. 

Steg 6. Servera omedelbart och njut av det svalt.

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Here is onyl a few modern browsers that works great!

Update my browser

I'd like to continue anyway