
Citrus Iskaffe
Detta är inte din normala översötade-är-detta-verkligen-en-kaffedryck. Detta är en mogen islatte med en citrusaktig twist! Denna svalkande uppfriskning är skapad av kafferosteriet och entusiasten, Aadel Kersh, som vet hur man matchar Arabica-aromerna i kaffet med en fruktig twist. Detta recept är utvecklat med apelsiner i åtanke (och vi rekommenderar att du testar receptet), men du kan utforska olika versioner av den genom att också använda andra citrusfrukter.

Ingredienser (1 glas)
1 kapsel Sjöstrand Espresso N°2
1 apelsin
1 dl kall mjölk eller mjölkalternativ (valfritt)
Is (tillräckligt för att fylla ditt glas)
Förberedelser
1 stort glas (2,5 dl)
1 kopp (för espressobryggning)
1 skalare
Beskrivning
Steg 1. Se till att du har is redo
Steg 2. Brygg en kopp espresso. Låt den svalna.
Steg 3. Skala apelsinen och smaksätt insidan av ditt glas med skalet genom att dra det inuti och runt kanten. Undvik att få någon juice i glaset, smaken ska bara komma från skalet.
Steg 4. Fyll ditt glas med is. Häll i det kylda kaffet. Om du vill ha mjölk, lägg till det nu.
Steg 5. Servera omedelbart och njut av islatten sval.
-
Espressomaskin3.495 kr
-
N°2 Espresso (100 kapslar)390 kreller prenumerera och spara
-
Five Flavours200 kr
-
N°2 Espresso (10 kapslar)45 kreller prenumerera och spara