• Gratis frakt över 500 KR
  • För leverans före jul: Beställ senast klockan 11:00 den 21/12
Sjöstrand Coffee

Vårt koncept är byggt av en familj med passion för hållbarhet, design – och självklart – riktigt gott kaffe. Vi vill vara en inspiration för en grönare livsstil med enkla, men banbrytande innovationer.

  • Gratis frakt över 500 KR
  • För leverans före jul: Beställ senast klockan 11:00 den 21/12

Kaffe symboliserar allt jag älskar!

Aadel Kersh är precis i färd med att öppna upp sin senaste restaurang i Stockholm. Den är belägen i en gammal industrilokal i Gustavsberg och här har tidigare producerats kaffegods för bl a anrika Rörstrand och det finns en tydlig koppling till den svenska kaffekulturen. Men precis som i Aadel själv, finns här även en mix av det lokala och det globala.

Uppvuxen i en mat- och restaurangfamilj har han tillsammans med sina bröder fostrats till att bli en ny generation krögare och matentprenörer i Stockholm. Samtliga Aadels bröder driver restauranger och matföretag men för Aadel har förälskelsen till kaffet varit bärande i hans utveckling.

“För mig är kaffe den gemensamma nämnaren i allt som jag älskar. Det är ett hantverk som kräver noggrannhet och känsla för att få en bra kvalitet men det är även en stark symbol för mötet mellan människor. För mig är det mänskliga mötet det som driver saker framåt. Och jag har hellre för många än för få. Restaurang, mat och möten – allt det binds samman av kaffet”,
säger Aadel.

Sitt första rosteri öppnade Aadel, 2010. I dagsläget driver han ett lokalt kafferosteri som sedan 2014 ligger i Gustavsberg och har valt att fokusera på specialkaffe eller hantverkskaffe, som han väljer att kalla det.

“Att förädla råvaran på bästa sätt och göra ett schysst kaffe är det viktigaste och vi försöker att ha så goda relationer som möjligt med våra leverantörer, för att få en bra hantering i hela kedjan”, berättar Aadel.

För Aadel handlar inte ett schysst kaffe enbart om att ha rätt certifieringar utan det är viktigare att se till helheten. För att uppnå en god kvalitet på kaffet behövs en bra odlingsprocess med hög noggrannhet och god kunskap. Det ställer krav på en bra organisation med en duktig odlare som satsar på kvalitet. Aadel sammanfattar med

“allt ekologiskt kaffe är inte av bra kvalitet men allt kvalitetskaffe är antagligen ekologiskt.”

Som ett litet rosteri så har vi möjlighet att tänka på helheten och även jobba med flera och mindre odlare för att hitta det bästa kaffet. Men schysst kaffe är även att driva ett företag som är en bra arbetsplats där vi har kul och behandlar varandra väl samt att göra insatser för att hjälpa den egna staden.

“Vi är ett lokalt företag och det är min grej. Jag vill vara en lokal företagare och att man känner till mig lokalt. Även om jag vill växa som har mitt mål först och främst varit att vinna hemmapubliken”, säger Aadel.

Sjöstrands sommarkaffe är framtaget utifrån de önskemål att det skulle vara ett kaffe som passade lika bra till jordgubbstårtan som till att avrunda en härlig barbecue. Känna trygghet och igenkänning och därefter så ska det ge något mer, något nytt som överraskar smaklökarna. Ett kaffe från Peru som har en juicig karaktär som blir bra när den mörkrostats då den har en lätt grund i bönan och mörkrosten tar fram kroppen i smaken på ett elegant sätt. Kaffet är hantverksmässigt rostat i rosteriet i Gustavsberg, rostsmaken är tydlig men med bibehållen kaffekaraktär. Bärigheten och den lätta kroppen symboliserar de svenska sommarsmakerna som dominerar.

Som kaffekännare vill Aadel slå ett slag för kaffekapslar. Han menar att det krävs såväl kunskap som rätt maskin och kvarn för att kunna göra en riktigt bra espresso hemma. För de flesta som vill njuta av en espresso hemma är då kapseln ett betydligt bättre alternativ än en manuell espressomaskin genom att det ger samma kvalitet varje gång, har en lång hållbarhet på kaffet och leder till minimalt med kaffesvinn. När dessutom kapslarna är ekologiska och biologiskt nedbrytbara som Sjöstrands, då är det den bästa lösningen för de allra flesta. Sommarkaffet markerar starten för samarbetet mellan Sjöstrand och Kersh.

“Samarbetet är ett sätt att få utmana mig själv och kliva utanför den egna bekvämlighetszonen och testa nya saker. Jag vill utmana kaffebranschen och visa att det går att kombinera funktion, trygghet och enkelhet med hantverksmässig tillverkning och hög kvalitet. Jag ser fram emot att fördjupa och utveckla samarbetet kring Sjöstrands kaffe för ett riktigt schysst kapselkaffe”, avslutar Aadel.

Köp Sjöstrands sommarkaffe kapslar

Köp Sjöstrands sommarkaffe bryggkaffe

  • Ta ett glas som rymmer 2 till 2,5 dl
  • Smaksätt glaset med hjälp av skalsidan på en apelsinklyfta som du drar längs kanten och insidan av glaset (det är skalet som ska smaksätta, så se till att undvika att få med apelsinjuice)
  • Brygg en espresso av Sjöstrands sommarkaffe ner i glaset (ta bort droppbrickan så får glaset plats om det är högt)
  • Fyll upp glaset med is
  • Avnjut direkt eller toppa upp glaset med iskall mjölk

Islatten gör sig absolut bäst tillsammans med en bit choklad, ljus eller mörk utifrån preferens.

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Here is onyl a few modern browsers that works great!

Update my browser

I'd like to continue anyway