Sjöstrand Coffe

Vårt koncept är byggt av en familj med passion för hållbarhet, design – och självklart – riktigt gott kaffe. Vi vill vara en inspiration för en grönare livsstil med enkla, men banbrytande innovationer.

 

Möt vår nya VD Cecilia

Det bästa med att jobba för Sjöstrand?

Jag känner en stor passion för hållbarhet, design och mat. Mat fyller också en social funktion i våra liv, men den måste vara av hög kvalitet och ekologisk. Detsamma gäller för kaffe. Mitt motto är ”Bra för oss och bra för planeten” – på Sjöstrand har jag ynnesten att kombinera alla dessa 3!

Tidigt i min karriär arbetade jag som nordisk marknadschef för hushållsapparater på Bosch Home, så köksprodukter har en speciell plats i mitt hjärta. De senaste 15 åren har jag dock arbetat med digitalisering – allt från webbplatser, e-handel till prediktiv dataanalys. Jag är nu väldigt taggad att få använda all min erfarenhet på Sjöstrand.

Vi är ett litet företag men med stora ambitioner. Jag tror att det är av högsta vikt att vi skapar processer inom försäljning och kundmötet som är i nivå med de stora företagens för att kunna konkurrera. För mig är kvalitet i både produkt och service oerhört viktigt – att hela tiden fokusera på att förbättra produktens kvalitet, både för kundupplevelsen men också för oss att minska avfallet, och om kvaliteten brister så ska vi kunna laga det. Vår espressomaskin är konstruerad för att kunna byta och reparera alla komponenter. Det känns inte ok idag att kasta en produkt bara för att någon komponent är trasig. Låt oss fixa det istället. Som jag ser det så ska en Sjöstrand-maskin fungera för alltid och det är vad vi bör arbeta för att uppnå.

För mig är det också naturligt att vi erbjuder kvalitetsprodukter med bästa service. Även om vi träffar de flesta av våra kunder online vill jag att vi ska ha en personlig och vänlig inställning med hög tillgänglighet. Alla som arbetar på Sjöstrand borde tänka att vi är här för att hjälpa våra kunder. Vi är ett litet företag och ibland kan naturligtvis brist på tid hindra oss – men det är egentligen inte en ursäkt. Vi måste finnas här för våra kunder.

Hur ser din vision för Sjöstrand ut?

Min vision är att göra oss till en ”impact unicorn”. I näringslivet är en unicorn ett företag som värderas till mer än 1 miljard dollar. En impact unicorn är ett företag som har förbättrat mer än 1 miljard människors liv. Jag tror att vi har en chans att göra det med vårt klimatpositiva kaffe. Om vi lyckas ändra konsumtionen inom kapselkaffeindustrin och göra komposterbara kapslar fyllda med ekologiskt, Fair Trade-kaffe till konsumenternas förstahandsval, kommer det att vara en bra start.
Träden som vi planterar tillsammans med stiftelsen Vi-skogen är också av högsta vikt för att vi ska nå den visionen. Dessa träd förbättrar livet för så många människor i Afrika som lider av de pågående klimatförändringarna. Människor, planeten, pengarna – det är i den ordningen vi prioriterar.

Vad är det första du tänker på när du hör ordet kaffe?

Lycka. Det innebär att starta en ny dag med helt nya möjligheter. Eller en härlig fikastund med nära och kära eller den stora finalen i en fantastisk middag. Kaffe är en viktig komponent för många goda stunder i livet.

Din favoritplats för kaffe?

Det är så speciellt med kaffe för det handlar mer om ögonblicket än om platsen. När du får en perfekt kopp kaffe så blir just det ögonblicket speciellt – det förstärker känslan i nuet.

Vilken kaffesmak är din favorit?

Jag föredrar att börja dagen med en Sjöstrand N°3 Lungo – den har välbalanserade toner av söt citrus och jag gillar att avsluta en bra middag med en Espresso med kapsel N°5 Espresso & Lungo som tar fram den eleganta chokladsötman i arabicabönan.

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREV


You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Here is onyl a few modern browsers that works great!

Update my browser

I'd like to continue anyway