• Gratis frakt över 500 KR
Sjöstrand Coffee

Vårt koncept är byggt av en familj med passion för hållbarhet, design – och självklart – riktigt gott kaffe. Vi vill vara en inspiration för en grönare livsstil med enkla, men banbrytande innovationer.

  • Gratis frakt över 500 KR

Coffee® by Sweden

Doften av en espresso för gärna tanken till Medelhavet – ett snabbt stopp i en kaffebar för en perfekt bryggd espresso och lite trevligt umgänge med grannar och vänner. Den bilden har lite likhet med livet i Norden och ändå är vi världens största kaffekonsumenter. Under lång tid var Sverige det land som konsumerade mest kaffe årligen per capita i världen, enbart besegrat av Finland som konsumerade hela 12 kg per år/capita under 2019. Det är många koppar kaffe det!

Den svenska kaffekulturen blev minst sagt världsberömd i samband med Stieg Larssons Millenniumtrilogin, där brott skedde och löstes parallellt med ett intensivt inmundigande kaffe.
Och det är ju precis så kaffekonsumtionen ser ut för många av oss här i Norden. Ett par koppar får inleda dagen, följt av en kopp för varje möte på kontoret (och vi har ju ett rätt stort antal möten varje dag;)) och så avsluta dagen med en kopp kaffe efter middagen. Ja, kaffesippandet tar aldrig slut.

Med en så stor konsumtion blir du naturligtvis kräsen när det kommer till kvalitet och smak. Vi svenskar älskar att klaga på andra länders kaffe, framför allt över hur blaskigt vi tycker att det smakar.

Så när kapselkaffet introducerades på den svenska marknaden kändes det helt rätt att skapa svenskt varumärke som erbjuder kapselkaffe med en tydlig nordisk kaffeprofil. Under åren har Sjöstrand producerat ett antal olika smaker men vi tror att vår nuvarande palett är den mest kompletta kollektionen med en mycket tydlig nordisk profil. De mest populära smakerna tenderar att vara N°1 Espresso och N°3 Lungo, men den nya N°5 Espresso & Lungo har snabbt blivit en stark utmanare. Och det som har gjort oss ännu gladare är att den nordiska kaffeprofilen verkar uppskattas över hela världen. Vågar vi säga att den största konsumenten också blir den främsta experten?

På Sjöstrand fortsätter vi vårt arbete med att erbjuda hållbart kvalitetskaffe för den kräsna kunden. Kaffe som enbart gör gott. Och nu har vi siktet inställt på att hitta en kompletterande smak till vår fina samling. Vi vet att det från er finns en stark efterfrågan på en ännu mer intensiv espresso med rik bitter eftersmak.

Låt oss säga som så – vi antar utmaningen!

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Here is onyl a few modern browsers that works great!

Update my browser

I'd like to continue anyway