
AMERICANO
Espresso för amerikaner
När amerikaner först introducerades till den italienska kaffekulturen under 40-talet, tyckte de att den traditionella espresso för annorlunda och stark jämfört med det bryggkaffe de vanligen drack. För att bättre imitera amerikansk kaffe, började de be om espresso utspätt med varmt vatten. Det blev senare känt som “Caffé Americano” (amerikanskt kaffe) och drycken är densamma idag, en espresso utspädd med varmt vatten.

Ingredienser (1 portion)
1 kapsel Sjöstrand Espresso N°2 (eller din favorit bland Sjöstrands espressosmaker)
Förberedelser
1 cappuccinokopp
Beskrivning
Steg 1. Utan kapsel, brygg en kopp lungo (knappen för den stora koppen). Det här värmer koppen och rensar bort gamla kafferester. Häll ut vattnet ur koppen.
Steg 2. Brygg ytterligare en kopp utan kapsel, denna gång en espresso, men behåll vattnet i koppen.
Steg 3. I samma kopp, brygg ytterligare en espresso men den här gången med din espressokapsel. Det här spär ut kaffet med vattnet från föregående bryggning och behåller den för espresson viktiga creman.
Njut av din Americano!
-
N°2 Espresso (10 kapslar)50 kreller prenumerera och spara
-
N°4 Espresso Decaf (10 kapslar)50 kreller prenumerera och spara
-
N°5 Espresso & Lungo (10 kapslar)50 kreller prenumerera och spara